הצעת חוק חדשה שאושרה בסוף שנת 2010, מחייבת כל משרד ממשלתי או גוף ציבורי ליידע את הקשישים על זכויותיהם המגיעות להם על פי חוק. החוק, אשר נקרא לעת עתה "חוק היידוע" הועלה כאשר התברר כי קשישים רבים אינם מודעים להטבות ולזכויות המגיעות להם, ועל כן הם לא ממשים אותם, ומרגישים לעיתים תחושת קיפוח.
זכותי לקבל מהמוסד לביטוח לאומי
המוסד לביטוח לאומי מספק לקשישים מענה משמעותי באמצעות קצבאות וגמלאות שונות כגון: קצבת זקנה, העומדת על 1,384 שקלים ליחיד ללא תוספות, גמלת סיעוד לקשישים אשר עומדים במבחן התלות ובאה לידי ביטוי בשעות טיפול של עובד זר סיעודי ושורה של הטבות נוספות, קצבת שאירים, מענק חימום, קצבת נכות, מענק פטירה, הטבות לגמלאים ניצולי שואה, גמלת ניידות, סיוע מתנדבים, קבוצות תמיכה ועוד.
למיצוי זכויות רפואיות ניתן לםנות לחברה כמו זכותי או לפנות לבד לאחד מסניפי ביטוח לאומי
זכויות קשישים במשרד הרווחה
תפקידו של משרד הרווחה הוא להגן על זכותו של הקשיש לחיות חיים מכובדים והגונים, ועל כן משרד הרווחה מספק לקשישים הטבות והנחות שונות המעוגנות על פי "חוק האזרחים הותיקים" (1989). במסגרת חוק זה, קשישים המגיעים לגל פרישה זכאים להנחות בתשלום הארנונה, התחבורה הציבורית, אגרת הטלוויזיה, דמי כניסה למופעים, מוזיאונים וגנים לאומיים, שימוש בחשמל, החזקת קו טלפון ועוד.
זכויות קשישים במשרד הבינוי והשיכון
מי שאין באפשרותו לממן את עלות שכר הדירה, יתכן ויהיה זכאי למענק סיוע לשכירת דירה בשוק הפרטי. בכדי להיות זכאי לסיוע זה, על הקשיש להגיע לגיל פרישה, להיות ללא דירה שבבעלותו, לעמוד במבחן הכנסות ולהיות זכאי לקצבת זקנה והשלמת הכנסה מטעם המוסד לביטוח לאומי.
זכויות קשישים בבתי החולים וקופות החולים
בקופות החולים יוכלו ליהנות הקשישים ממגוון הטבות המיודעות להם כגון: התייעצות עם רופאים מומחים, טיפול פסיכולוגי אישי או משפחתי, הנחה ברכישת מכשירי שמיעה, התעמלות שיקומית, סדנאות לאורח חיים בריא, בדיקות מעבדה עד הבית ועוד.
כמו כן, במסגרת "חוק אזרחים ותיקים", הקשישים זכאים לקנות תרופות שהינם בסל הבריאות בשיעור 50% מערכם. האגף לבריאות השן של משרד הבריאות, מפעיל גם הוא מרכזים בהם יכולים ליהנות הקשישים מטיפולי שיניים בעלות מופחתת.