הזקנה היא שלב בחיים המעלה חששות וסימני שאלה רבים. כיום, עם התקדמות הרפואה וחידושי המחקר, תוחלת החיים עלתה בצורה ניכרת ועמה עלה גם פרק הזמן של הטיפול הסיעודי לו נזקק הקשיש. מצב סיעוד הינו מצב שאינו קל הן לקשיש עצמו והן לבני המשפחה הסובבים אותו. מה קורה כשמתהפכים התפקידים והילדים הופכים להיות ההורים של הוריהם? מהו בית אבות סיעודי? למי הוא מתאים? ומה קורה כשההורה סובל ממחלה או נכות המונעת ממנו לנהל שגרת חיים עצמאית?
מי מוגדר קשיש סיעודי?
קשיש סיעודי הינו קשיש בעל נכות או מחלה כרונית הנזקק לסיוע, לטיפול ולהשגחה רפואית צמודה מאחר והוא אינו יכול לבצע בעצמו חלק מפעולות בסיסיות ויומיומיות, המכונות פעולות ADL ומתייחסות למצבים הבאים: לשכב, לקום, להתלבש, להתפשט, לשלוט על הסוגרים, להתרחץ, לאכול, לשתות ויכולת עצמאית לניידות.
מאפייני המחלקת הסיעודית שלנו:
המחלקה הסיעודית בבית אבות בן גוריון, היא פתרון דיור המותאם לצרכיהם של הקשישים הסיעודיים, בכך שהיא מעניקה להם טיפול מקיף עם התמחות גריאטרית במשך כל שעות היממה על ידי צוות הכולל רופא, אחיות וליווי סוציאלי. טיפול בקשיש סיעודי כולל השגחה ועזרה בפעולות יומיומיות כדוגמת לבישת בגדים, החתלה והאכלה, דאגה לנטילת תרופות וכן סיוע וטיפול רפואי במחלות קלות יחסית. בנוסף, מעניק המחלקה הסיעודית, טיפולים שיקומיים לקשישים כדוגמת שירותי פיזיותראפיה במטרה ולנסות לשפר ולהיטיב את תפקודם של הקשישים.
בכך, עונה בית אבות בית גוריון הן על הצרכים הרפואיים המורכבים של הקשישים כמו גם מאפשר להם לחיות חיים שלמים ומספקים ככל האפשר. יש להוסיף, כי בית האבות, מחויב ברישיון המוענק על ידי משרד הבריאות וזהו גם הגורם המפקח עליו.
עלויות ומימון
על פי החוק בישראל, לכל מי שמוגדר כחולה כרוני או לחילופין חולה סיעודי, ישנה האפשרות לקבל סיוע ממשלתי במימון שהותו בבית אבות סיעודי באמצעות משרד הבריאות. סיוע זה תלוי בפרמטרים שונים כדוגמת נכסים שבבעלות הקשיש, הכנסות בן/בת זוגו, הכנסות ילדיו וכו'.