קשיש סיעודי על פי ההגדרה הבסיסית הוא אדם אשר זקוק לקבלת סיוע, טיפול והשגחה רפואית צמודה עקב נכות או מחלה שהוא סובל ממנה. מאחורי ההגדרה הדי בסיסית הזו, מסתתר עולם ומלואו. קשישים סיעודיים אינם יכולים לתפקד באופן עצמאי, אלא נדרשים לקבלת סיוע אישי ככל שניתן ושירותים מגוונים במישורים השונים של חייהם. ההגדרה הזו אינה חד משמעית, כאשר ישנן רמות שונות של סיעוד וגם תקופות בהן הקטגוריה בו נמצא האדם עשויה להשתנות לכאן או לכאן.
החדשות הטובות הן שרבים מבתי האבות ומוסדות הדיור המוגן בישראל החליטו ליישר קו עם הדרישה ההולכת וגוברת, ופתחו מחלקות סיעודיות העומדות בסטנדרטים הגבוהים ביותר הנדרשים.
מה מאפיין מחלקות סיעודיות בבתי אבות ובמרכזי דיור מוגן?
בשנים האחרונות הלכה והשתרשה התפיסה לפי בתי אבות ומוסדות דיור מוגן הפועלים בישראל יכולים לספק לקשיש את איכות החיים הגבוהה לה הוא בוודאי מצפה בשלב זה של חייו, חרף המגבלות שהוא סובל מהן. עקב כך ניתן למצוא בהן תשתיות חיוניות, למשל חדרי מועדון, חדרי כושר וכן הלאה.
כיצד בוחרים בית אבות סיעודי?
נקודת ההתחלה של בתי אבות או מוסדות לדיור מוגן בישראל נראית, אם כן, חיובית בהחלט. עם זאת כדאי לזכור שיש בישראל מגוון עצום של מוסדות, בהם איכותיים יותר ואיכותיים פחות. כדי לקבל את ההחלטה המושכלת והנכונה ביותר כדאי לסמן קודם כל כמה מוסדות פוטנציאלייים, ולבקר בהם בצורה ישירה.
כמה זה עולה לנו?
אי אפשר להעריך מראש מהו הסכום הדרוש למגורים בבית אבות ובמוסד לדיור מוגן, מה גם שבתוך מוסד ספציפי עשויים התעריפים להשתנות בהתאם לחדרים, לסוג השירותים שמקבלים וכן הלאה. אבל, וזה אבל גדול מאוד, מבחינה כלכלית אפשר לראות שבתי האבות בישראל הם נגישים פי כמה בהשוואה למוסדות דיור מוגן.